Blue-White Ladies’ Weblog

  • Blogroll

    • Blue-White Ladies
    • Coltul Ultra’
    • Drepturile Suporterilor
    • Eroii nu mor niciodata
    • NU VOM RENUNTA
    • Romanian Ultras
    • Romanism.net

Ganduri alb-albastre in ajun de Anul Nou

Posted by Dodo on December 7, 2008

Situatia dezastruoasa a clubului Politehnica Iasi, atat din punct de vedere finaciar, la nivelul managementului si al conducerii, cat si din punct de vedere al prezentei din ce in ce mai scazute a suporterilor ieseni pe stadionul Emil Alexandrescu, m-au facut sa ma gandesc serios cum si ce as/am putea face pentru a trage un semnal de alarma asupra acestor realitati dureroase.

Trebuia sa plec de la premisa ca atata gruparea BWL cat si Peluza Sud nu reprezinta decat o mica parte a suporterilor ieseni, asa ca pentru a realiza o actiune de amploare va trebui sprijinul tuturor celor care vin pe stadion.
Deci planul s-a conturat in 2 directii, una reprezentand actiunile de pe stadion ale gruparii mele si a peluzei din care facem parte, iar cealalta constand in organizarea unei actiuni de protest si totodata de constientizare a locuitorilor urbei ca “Politehnica este si a voastra”.

Prima directie s-a concretizat in cele 2 mesaje afisate la meciul cu CS Otopeni:

 “In top 300 pe locul 20 esti, dar la Poli… deloc nu te gandesti?!”, mesaj adresat omului de afaceri Iulian Dascalu, care desi detine cele mai multe actiuni la club (dupa actionarul majoritar – Primaria Municipiului Iasi), nu a dat nici un ban clubului Politehnica;

“In Iasi traiti si faceti avere, iar Poli se stinge in tacere”, mesajul referindu-se la ceilalti actionari, care la fel ca si Dascalu, figureaza in top 300, sunt actionari ai Politehnicii, dar clubul nu primeste nici un ban de la ei.

Pentru a pune in practica si actiunile de pe al doilea palier, i-am contactat pe la inceputul lunii noimebrie pe baietii din Peluza Nord si le-am expus ideile. Era vorba de realizarea unui miting in fata Primariei Iasiului si de un mars pana la stadionul Emil Alexandrescu in timpul carora urma, atat sa protestam impotriva situatiei actuale de la club, cat si sa incercam sa atragem cat mai multi suporteri alaturi de echipa, pe stadion.
Si, pentru a mediatiza aceste actiuni, urma sa redactam un comunicat, sa realizam pliante pe care sa le impartim in oras si stickere pe care sa le lipim peste tot.
Majoritatea celor din Peluza Nord au fost de acord dar si-au exprimat reticenta in ceea ce priveste efiacitatea acestui demers, iar altii au propus ca data de realizare a mitingului si marsului ziua in care urma sa jucam cu Rapidul, in etapa a 17-a a turului Ligii 1 sezonul 2008-2009.

A trecut si meciul cu Rapid, se aproprie cu repeziciune si Anul Nou, asa ca si acest proiect a murit in fasa, nimeni din Peluza Nord nedorind sa se implice efectiv (sau cel putin nu au dat vreun semn in acest sens). Cu toate acestea sper ca, odata cu venirea Noului An, sa se schimbe ceva, incepand de la nivelul peluzelor iesene, pana sus la nivelul conducerii clubului si al Primariei, astfel incat sa putem pune in practica ceea ce ne dorim si ceea ce este bine pentru clubul pe care il iubim.

Dodo BWL

2 Responses to “Ganduri alb-albastre in ajun de Anul Nou”

  1. […] Ganduri alb-albastre in ajun de Anul Nou Categorisit la Spectacol pe stadioane — Tags: Blue White Ladies, ultras — Dodo @ 2:29 pm Articol de pe blogul Blue White Ladies […]

  2. sportlocal said

    “De pe Gânduri alb-albastre am preluat un foarte interesant material care ne introduce un pic în “bucătăria” galeriilor…”

Leave a comment