Blue-White Ladies’ Weblog

 • Blogroll

  • Blue-White Ladies
  • Coltul Ultra’
  • Drepturile Suporterilor
  • Eroii nu mor niciodata
  • NU VOM RENUNTA
  • Romanian Ultras
  • Romanism.net

Peluza Sud Iasi, necesitate sau moda?

Posted by Dodo on November 7, 2008

MODA! Asta e principalul motiv pentru care lumea ne acuza de cand ne-am mutat la peluza B. In general noile peluze create, sunt acuzate de acest lucru. Pana se ne mutam si noi, nu acuzam pe nimeni, poate si din cauza ca ii intelegeam pe cei care se muta. Pentru ca, in principiu, motivele mutarii sunt cam aceleasi.

Multe lucruri ne-au deranjat in peluza A, de multe ori munca nu ne-a fost recunoscuta si chiar unii si-au batut joc de munca noastra. Nu ne mai simteam bine, nu ne mai simteam dorite acolo. Nu ni se parea normal sa ne sustina clubul, sa facem deplasari pe banii clubului, sa avem abonamente la preturi foarte mici. Plus ca se intamplau multe alte lucruri foarte aiurea, din punctul nostru de vedere .

Atunci cand nu te simti bine, cand mentalitatea ta e diferita de mentalitatea majoritatii din peluza, incepi sa te saturi de toate. Incep sa te saturi de jignirile aduse la adresa ta si a brigazii, te saturi de bataia de joc a unora atunci cand tu muncesti zile intregi pentru o coregrafie, pe vant, pe ploaie, pe soare sau pe ninsoare. Nu te mai simti bine atunci cand nu poti canta un meci intreg, asa cum iti doresti, iar cand incerci sa canti doar cu brigada ta, altii se uita ciudat la tine. Te saturi de oamenii care vin in peluza doar pentru panarama. Preferi sa faci deplasarile singur, cu masina personala sau cu orice alt mijloc de transport, atunci cand esti tratat foarte aiurea. Atunci cand vezi ca nu ai cu cine, iti bagi picioarele si renunti… sau pleci si incerci sa faci altceva. Incerci sa infiintezi o noua peluza.

Unii ne-au spus ca trebuia sa luptam din interior, nu sa parasim peluza. Am luptat si din interior. Am luptat alaturi de altii care acum au ramas in peluza A, dar care au renuntat si ei sa mai lupte, totusi continuand sa vina in peluza, din inertie. Si incet, incet, lumea incepe sa renunte. Peluza A numara acum 100-150 de persoane. E trist… si nu vad sa se schimbe ceva in bine, din pacate.

Noi, din acest sezon, ne-am inceput activitatea in cealalta peluza. Am fost si suntem putini, ne-am acomodat greu. Si inca mai avem foarte mult de lucru pentru a ridica peluza. Nu e deloc usor, totusi, noi nu vom renunta, indiferent de greutati, acuzatii si amenintari. Vom incerca sa demonstram ca pentru noi, Politehnica Iasi si mentalitatea ultras sunt mai presus de orice si ca legea lui Mitica nu ne impiedica sa coloram frumos un sector, asa cum se colora si alta data.

Din punctul nostru de vedere, Peluza Sud este exact ce ne doream. Impartasim aceleasi idei si sentimente cu ceilalti din jurul nostru. Chiar daca suntem doar 20.
Cu siguranta nu regretam aceasta mutare si suntem sigure ca prin multa munca si multe sacrificii, Peluza Sud Iasi va arata din ce in ce mai bine si va fi mai numeroasa.

Advertisements

2 Responses to “Peluza Sud Iasi, necesitate sau moda?”

 1. […] Peluza Sud Iasi, necesitate sau moda? […]

 2. anonim said

  Sincer sa fiu va inteleg..Nu sunt din iasi nu am treaba cu Poli dar imi place sa merg in peluze la meciuri..Am fost de cateva ori la Nord la voi si am constatat urmatoarele: cei din iasi nu canta , stau si sparg seminte ; liderul e un tigan care iti spune “canta futu-ti mortii matii” ; peluza e plina de copii de 15 ani care se vad superman si te privesc de jos in sus dar in mintea lor e invers ; cand se canta fiecare o face in legea lui , nimeni nu tine cont de intonatie , timp si altele ; daca tonul este dat de altcineva inafara de lider acesta sare cu gura .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: