Blue-White Ladies’ Weblog

 • Blogroll

  • Blue-White Ladies
  • Coltul Ultra’
  • Drepturile Suporterilor
  • Eroii nu mor niciodata
  • NU VOM RENUNTA
  • Romanian Ultras
  • Romanism.net

Cronica ultra’ alb-albastra: POLITEHNICA Iasi-CS Otopeni 2-0

Posted by Dodo on November 20, 2008

sdc11615In etapa a 15-a din acest week-end, am intalnit pe terenul propriu, una din rivalele noastre din subsolul clasamentului, CS Otopeni. Cu cateva ore inainte de meci, incepusem sa am emotii, totusi simteam, speram ca ceva bun se va intampla pe “Emil Alexandrescu”. Asa a si fost.
Am intrat cu totii in peluza, cu 10 minute inainte de inceperea partidei. Ne-am aranjat steagurile de gard, steagurile de fluturat, japonezele si mesajele si ne-am apucat sa cantam. La peluza opusa, doar 30-40 de persoane si doar 2 steaguri de gard. Asta pana prin minutul 15, cand si-au facut aparitia si ceilalti. Au fost in jur de 80-100 de persoane in spatele acelorasi steaguri: Blue Force, BSE, Gruppo Sado si B.R. Boys. S-a cantat foarte slab, iar pana la sfarsitul partidei, multi au parasit peluza, ba chiar in a 2-a repriza, BSE a disparut de pe gard.

Tribunele au fost destul de pline, avand in vedere ca si intrarea a fost gratuita, clubul incercand in felul acesta sa adune cat mai multa lume pe stadionul din Copou. Spre sfarsitul partidei, la fel ca si peluza A, tribuna B a fost mai activa, datorita celor 2 goluri. Lucrul care m-a dezgustat foarte tare, a fost prezenta “caravanelor electorale” pe stadion, la tribuna B fiind prezenti un grup masiv de sustinatori ai PD-L-ului, imbracati in geci portocalii, iar la peluza A, un grup mai mic de sustinatoti ai PSD-ului, imbracati in geci rosii.

sdc11540In peluza B s-au strans in jur de 30 de persoane. Pe gard au fost steagurile Settore Ultra si Blue-White Ladies. Pe parcursul partidei, evolutia noastra a fost buna, spre foarte buna. S-a cantat aproape in continuu, s-au fluturat multe steaguri de toate marimile si s-au afisat mesaje. In prima repriza am afisat mesajul:
“In top 300 pe locul 20 esti, dar la Poli… deloc nu te gandesti?!”, mesaj adresat omului de afaceri Iulian Dascalu, care desi detine cele mai multe actiuni la club (dupa actionarul majoritar – Primaria Municipiului Iasi), nu a dat nici un ban clubului Politehnica.

sdc11605Al doilea mesaj pe care il pregatisem, ne-a fost confiscat la intrare, pe motiv ca “era din bucati si cine stie cum il aratati”. La pauza am discutat cu jandarmii care ne “vegheaza” la fiecare meci si am reusit sa il recuperam.
Asa ca in repriza a 2-a am afisat si al 2-lea mesaj: “In Iasi traiti si faceti avere, iar Poli se stinge in tacere”, mesajul referindu-se la ceilalti actionari, care la fel ca si Dascalu, figureaza in top 300, sunt actionari ai Politehnicii, dar clubul nu primeste nici un ban de la ei.
Ca si la alte meciuri, jandarmii ne-au amenintat ca daca vom mai canta ceva legat de Dragomir sau injuraturi adresate altor echipe, vom avea probleme si ne vor evacua si amenda.
Echipa a jucat foarte prost pana in momentul in care capitanul Onut a fost eliminat. Abia atunci s-au trezit si au reusit sa inscrie in minutul 78 prin Kalai, iar in minutul 82 prin Ignatov, ambii proaspat intrati in joc. Asadar, rezultatul final a fost Politehnica-Otopeni 2-0.

La sfarsitul partidei, mai multe gesturi ale jucatorilor ne-au impresionat. Dupa ce a fost trimis de arbitru la vestiare, capitanul Onut s-a asezat dupa un banner publicitar, in genunchi, si s-a rugat pana la sfarsitul meciului.
La fel de frumos a fost si gestul lui Kalai, care a dedicat golul inscris si victoria, minerilor din orasul sau de bastina, Petrila, ucisi in accidentul de mina de zilelel trecute.
Deasemenea, a fost pentru prima data cand dupa incheierea unei partide, jucatorii s-au indreptat spre peluza B, au venit pana in fata noastra si ne-au salutat.Urmeaza un meci destul de greu la Buzau, de unde speram sa plecat cu 3 puncte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: